Едноставен трик за неверојатно вкусна кајгана

Веројатно се прашувате зошто кога јадете кајгана во ресторан, таа секогаш има многу подобар вкус од онаа која ја правите дома. Тоа е затоа што не користите една многу важна состојка, која најверојатно веќе ја имате во фрижидерот или на чинијата за појадок. Можеби веќе и сфативте за што станува збор? Тоа е сланината.

(1) Едноставен трик за неверојатно вкусна кајгана

Потребни состојки:
  • 3 јајца
  • сол
  • бибер
  • млеко
  • неколку парчиња сланина
Начин на подготовка:

Изматете три јајца и наросете ги со малку сол и бибер. Потоа додадете малку млеко. Испржете три или четири тенки ленти сланина. Пржете ги додека не станат крцкави и тргнете ги настрана. Наместо да ја фрлите маснотијата што ја испушта сланината, не заборавајте дека во неа лежи трикот за добивање вкусна кајгана. Истурете ги јајцата во тавчето и испржете ги јајцата, како што вообичаено го правите тоа.

И на крај секако, не заборавајте во чинијата до кајганата да ја сервирате и сланината.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Книжевник, новинар, сонувач... Го обожува утринското кафе без шеќер. Верува дека убавите нешта се кријат во мали и едноставни пакувања.

Поврзани содржини

Остави коментар