Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

Доколку прашате добар готвач кога стекот е подготвен, тој или таа без сомнение ќе ви каже „Кога ќе биде готов ќе почувствувате“. Но, не сите луѓе ја поседуваат оваа дарба кога станува збор за готвењето. Токму затоа погледнете го овој одличен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек.

(0) Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

1. Сиров

Наместете го вашиот прст на дланката, веднаш под палецот каде што треба да почувствувате мал мускул. Доколку не можете веднаш да го најдете местото, размрдајте ги прстите со цел да го почувствувате овој мускул. Откако ќе го најдете, притиснете. Токму така треба да делува стекот кога е сиров.

(1) Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

2. Недопечен

За да откриете дали стекот е недопечен, тогаш чувајте го прстот на истото место на вашата дланка и допрете го палецот со вашиот показалец.

(2) Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

3. Малку недопечен

Ако сакате стекот да биде некаде помеѓу границата од недопечен и средно печен, тогаш сè уште чувајте го прстот каде што е, но со палецот допрете го вашиот среден прст.

(3) Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

4. Средно печен

Средно печениот стек ќе има исто чувство на допир како и кога домалиот прст се допира со палецот.

(4) Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

5. Добро печен

Доколку сакате добро подготвен стек, тогаш тој на допир ќе ви делува исто како кога се допираат вашиот палец и мал прст.

(5) Едноставен трик со прсти кој ќе ви помогне секој пат да подготвувате совршен стек

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар