Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на зглобот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

Неодамна, твитерџиката Ајрин Вајтли објави фотографија од нејзиниот рачен зглоб покрај зглобовите на нејзините пријателки тврдејќи дека сите жени имаат бенка на средината на овој дел од раката. За да ја докаже својата теорија, таа побара од Интернет заедницата да ѝ помогне да ја тестира хипотезата. После ова, доказите почнале да навираат. Некои се малку на страна, други на опачината на раката, трети замаскирани од околните пеги, но сепак, изгледа скоро секоја жена ги има.

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

Предизвикот за бенките (freckle challenge) оттогаш стана вирален, а уште една корисничка додаде нов слој на мистеријата: „Секоја девојка има бенка на незиниот десен зглоб и/или на левата града“.

Прашањето е сега: Дали и вие имате бенка на рачниот зглоб?

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

Еве некои од изјавите на твитерџиките кои му се приклучија на предизвикот:

„Прво си мислев, не, нема шанси да имам јас. Потоа си го погледнав левиот зглоб.“

„Си помислив дека немам, но излезе дека мојата бенка сум ја криела под часовникот.“

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

„Ова ме наежи.“

„Јас немам. Дали ова значи дека не сум жена?“

„Вашите раце најчесто најмногу се изложени на сонце, па честитки на сите што статистички имате оштетување од сонцето.“

„Пресврт во приказната: Ова е вештерски знак, а сите ние сме група вештерки.“

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!

Твитерџика објави: Сите жени имаат бенка на глуждот на раката. Интернет заедницата „полуде“ од сознанието!


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

  1. Anonymous Reply

    глужд е на нога – зглоб кој ги спојува стапалото и потколеничната коска.

  2. Anonymous Reply

    На двете наведени места. Малку е чудно, но можеби е нешто природно кое нема добиено големо внимание и истражување.

Остави коментар