Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура! - Part 8

Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура!

Што кажува бојата на вашата аура?

Пожртвуван окер

Двобојна аура во спектарот на личноста. Бојата која е најблиска до телото на пожртвуваниот окер е менталниот окер, на кој се надоврзува оној со сина боја. Оваа боја ја карактеризира комбинација од многу особини на менталното и емотивното семејство на бои. Но, пожртвуваниот окер има единствени карактерни особини и личност, па функционира значително различно и од менталниот окер и од сината боја.

Неговата смисла за животот е братство меѓу луѓето. Тие се жив пример за хуманоста. Исполнувањето на таа задача ја манифестираат преку услужување на семејството, соседството, својот град, земјата, светот. Потребите на другите за пожртвуваниот окер се поважни од нивните лични.

На сѐ што е дел од секојдневниот живот, тие им пристапуваат посветено, истрајно и многу одлучно ќе дадат сѐ од себе за да ги завршат навреме сите свои обврски. Тие многу се посветуваат и на размислувањето. Секогаш проверуваат дали нешто погрешиле или испуштиле. Тие се љубезни и сочувствени. Најнесебични се од сите бои во спектарот.

Лекцијата која треба да ја научи пожртвуваниот окер е задоволување на своите потреби, на сопствените желби и копнежи, за да би бил животот вреден за живеење. Тие мораат да научат дека е во ред да им угодуваат на другите, но дека и себеси треба нешто да си дозволат.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

 1. твиги Reply

  како се пресметуваат поените?

 2. Кафе пауза Reply

  Овде е објаснето:

  Собирањето се врши откако ќе одговорите на сите искази. Има повеќе групи прашања кои се однесуваат за одредени бои. За секоја група прашања се собираат поените и така го добивате збирот за конкретната боја. Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување.

  • Dejan Reply

   Знам дека постов е стар, но ме интересира што се случува кога повеке групи ке добијат ист најголем збир. На пример јас добив дека E, З, Ѕ ми даваат збир 28, а втор најголем збир ми е 26 и тој го добив на групите под букви В и Д. Како да знам кои бои преобладуваат кај мене?

   • Кафе пауза Reply

    Како што стои во текстот: Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување. Во ваков случај значи дека повеќе бои се примарни.

 3. Angela Reply

  Jas nishto ne razbiraaam ve molaam objasnete mi kako se reshava nesfatliviov test ?! -.-

  • Кафе пауза Reply

   Секој исказ се бодува од 1 до 5 според тоа колку се согласуваш со кажаното. На крајот поените се собираат според групата во која прашањата (исказите) припаѓаат. Така се добива збирот за секоја конкретна боја. Онаму каде што ќе добиеш најголем збир, тоа е твојата примарна боја.

Остави коментар