Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура! - Part 6

Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура!

Што кажува бојата на вашата аура?

Портокалова

Сакаат предизвици кои бараат физичка храброст. Но нашето општество нѐ присилува да ги истражуваме границите на нашето внатрешно битие што пак бара духовна храброст. Се поставува прашањето дали портокаловите можат да ги разликуваат овие два вида храбрости.

Често не обрнуваат внимание на сопствената сигурност. Сакаат возбуди кои пружаат физички предизвици. Тие го вложуваат умот со цел да му служи на телото во „борба“ со животната средина. Тие често живеат во мислите, смислувајќи и планирајќи си ги следните потези.

Многу се интелигентни. Нивните чувства се реакции на примитивно ниво на човековото постоење – реагираат само на сурова физичка храброст и на страст.

Во друштвениот живот, ништо не ги возбудува како предизвиците. Ќе го совладаат Монт Еверест – за тоа би се обложиле на сѐ што поседуваат. Во односите со другите: не се добар хемиски спој со црвените, а врска со друга портокалова е вистинска реткост. Темноцрвените им одат на нерви, а идеална комбинација се со зелените.

Имаат пасивен пристап кон парите. Избираат професии кои се комбинација од физички опасности и храброст, бидејќи имаат невнимателен став кон личната сигурност. Нивната потрага по духовност е трагање по значењето на животот надвор од личната сфера.

Портокаловата означува луѓе кои сакаат да ги истражат своите физички ограничувања наспроти околината. Бестрашни, силни, не обрнуваат внимание на личната сигурност, тие му пркосат на Господ. За нив најголемо искушение е снаоѓањето во нашето сѐ посложено општество. Денес не сме толку соочени со проблемите на физичкиот опстанок, туку со сѐ посложени морални прашања. Се справуваме со квалитетот на живеење, а не со самиот опстанок како таков.

Тие мораат да научат да ја користат својата енергија за откривање на внатрешните димензии на своето битие, а не за постојано искушување на границите на физичките можности. За нив предизвик е да проживеат и преживеат многу нешта за да може нејасниот поим за морална храброст да почне да им допира до свеста.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

 1. твиги Reply

  како се пресметуваат поените?

 2. Кафе пауза Reply

  Овде е објаснето:

  Собирањето се врши откако ќе одговорите на сите искази. Има повеќе групи прашања кои се однесуваат за одредени бои. За секоја група прашања се собираат поените и така го добивате збирот за конкретната боја. Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување.

  • Dejan Reply

   Знам дека постов е стар, но ме интересира што се случува кога повеке групи ке добијат ист најголем збир. На пример јас добив дека E, З, Ѕ ми даваат збир 28, а втор најголем збир ми е 26 и тој го добив на групите под букви В и Д. Како да знам кои бои преобладуваат кај мене?

   • Кафе пауза Reply

    Како што стои во текстот: Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување. Во ваков случај значи дека повеќе бои се примарни.

 3. Angela Reply

  Jas nishto ne razbiraaam ve molaam objasnete mi kako se reshava nesfatliviov test ?! -.-

  • Кафе пауза Reply

   Секој исказ се бодува од 1 до 5 според тоа колку се согласуваш со кажаното. На крајот поените се собираат според групата во која прашањата (исказите) припаѓаат. Така се добива збирот за секоја конкретна боја. Онаму каде што ќе добиеш најголем збир, тоа е твојата примарна боја.

Остави коментар