Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура! - Part 5

Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура!

Што кажува бојата на вашата аура?

Ментален окер

Сѐ што е дел од секојдневниот живот го сфаќаат како сложена целина. Обожаваат технички апарати и сакаат да имаат сѐ. Уживаат во интелектуална комуникација. Најдобро проценуваат ризици во донесувањето одлуки. Се чувствуваат непријатно кога не можат нешто да разберат или контролираат. Често користат фрази од типот „мислам дека се чувствувам…“

Кога станува збор за друштвениот живот, за нив дружењето треба да има некаква цел или функција. Сметаат дека забавувањето е губење време.

За менталниот окер, клучот за среќа и успех е во разбирање и користење на својата интуицијата. Мораат да ја надминат оддалеченоста помеѓу ладната логика и метафизичката мистерија, а тоа е можно само ако се подготвени на одреден ризик. Дел од тој пат подразбира дека треба да научат да се префрлат од физичката, интелектуалната и емотивната сигурност во сферата на непознатото, а тоа пак, значи верба и имање доверба во сопствената интуиција.

За да бидат во можност да го занемарат она што е сигурно, менталните окери мораат да сфатат дека до интуиција се стигнува преку чувствата. Само чувствата овозможуваат пристап до сетилниот свет. Тие мора да престанат да рационализираат и да ги расчленуваат чувствата, треба да научат да ги изразуваат. Ако ја занемарат својата потреба за спознавање, ќе им се укажат поголеми можности. Ќе почнат да сфаќаат како скокот во чувствата не е слободен пад кон пропаста и хаосот.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

 1. твиги Reply

  како се пресметуваат поените?

 2. Кафе пауза Reply

  Овде е објаснето:

  Собирањето се врши откако ќе одговорите на сите искази. Има повеќе групи прашања кои се однесуваат за одредени бои. За секоја група прашања се собираат поените и така го добивате збирот за конкретната боја. Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување.

  • Dejan Reply

   Знам дека постов е стар, но ме интересира што се случува кога повеке групи ке добијат ист најголем збир. На пример јас добив дека E, З, Ѕ ми даваат збир 28, а втор најголем збир ми е 26 и тој го добив на групите под букви В и Д. Како да знам кои бои преобладуваат кај мене?

   • Кафе пауза Reply

    Како што стои во текстот: Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување. Во ваков случај значи дека повеќе бои се примарни.

 3. Angela Reply

  Jas nishto ne razbiraaam ve molaam objasnete mi kako se reshava nesfatliviov test ?! -.-

  • Кафе пауза Reply

   Секој исказ се бодува од 1 до 5 според тоа колку се согласуваш со кажаното. На крајот поените се собираат според групата во која прашањата (исказите) припаѓаат. Така се добива збирот за секоја конкретна боја. Онаму каде што ќе добиеш најголем збир, тоа е твојата примарна боја.

Остави коментар