Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура! - Part 3

Тестирајте се: Дознајте која боја е вашата аура!

Што кажува бојата на вашата аура?

Зелена

Оние со зелена аура имаат силен интелект и способност да продираат во сржта на идеите. Тие се аналитички настроени, својата вредност ја мерат преку продуктивноста, односно способноста да создаваат безброј идеи и проекти и преку креативноста која им овозможува изнаоѓање на нови и делотворни решенија за проблемите. Зелените се планери, организатори и стратези.

Тие се многу интелигентни, информирани, рационални и логични, но мораат да се занимаваат со нешто за да бидат среќни. Кога се исплашени, кога ја губат контролата или кога се емотивно загрозени, стануваат груби, крути и авторитативни.

Кога станува збор за друштвениот живот, тие се повеќе склони кон набљудување, односно често стојат настрана и чекаат некој да им пријде. Во односите со другите, зелените ги сфаќаат портокаловите како предизвик и авантура. Темноцрвените и зелените се сложуваат доста добро, а со физичкиот окер интелектуално се привлекуваат. Непријателски се поставуваат кон менталниот окер.

Тие се самотници на кои им треба самостојност и слободен простор.

Родени се за правење пари и мудра финансиска политика.

Најмногу се плашат од можноста да создадат и произведат нешто што нема да биде доволно добро и дека другите ќе ги сметаат за неспособни. Тој недостаток на самодоверба им создава емоционална пукнатина, имено тие сметаат дека совршеното е неопходно за придобивање љубов и почит од другите.

Главна лекција која зелените мораат да ја научат е дека животот може да биде лесен, удобен и забавен, но ако сакаат да живеат таков живот мораат да се ослободат од својата емоционална потреба за совршенство.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

 1. твиги Reply

  како се пресметуваат поените?

 2. Кафе пауза Reply

  Овде е објаснето:

  Собирањето се врши откако ќе одговорите на сите искази. Има повеќе групи прашања кои се однесуваат за одредени бои. За секоја група прашања се собираат поените и така го добивате збирот за конкретната боја. Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување.

  • Dejan Reply

   Знам дека постов е стар, но ме интересира што се случува кога повеке групи ке добијат ист најголем збир. На пример јас добив дека E, З, Ѕ ми даваат збир 28, а втор најголем збир ми е 26 и тој го добив на групите под букви В и Д. Како да знам кои бои преобладуваат кај мене?

   • Кафе пауза Reply

    Како што стои во текстот: Онаа боја за која ќе добиете најмногу поени е примарната боја на вашата аура, следната е секундарната, која е исто така исклучително важна, бидејќи таа ја одредува вашата следна форма на делување. Во ваков случај значи дека повеќе бои се примарни.

 3. Angela Reply

  Jas nishto ne razbiraaam ve molaam objasnete mi kako se reshava nesfatliviov test ?! -.-

  • Кафе пауза Reply

   Секој исказ се бодува од 1 до 5 според тоа колку се согласуваш со кажаното. На крајот поените се собираат според групата во која прашањата (исказите) припаѓаат. Така се добива збирот за секоја конкретна боја. Онаму каде што ќе добиеш најголем збир, тоа е твојата примарна боја.

Остави коментар