Тест што ќе ви открие која е доминантната страна на вашиот мозок

Веројатно веќе знаете дека кај секој човек доминира едната страна од мозокот. Доколку не сте сигурни која е вашата доминантна страна, овој тест ќе ви помогне во тоа. Првото нешто што го забележавте на сликата ќе ви го даде одговорот.

Тест што ќе ви открие која е доминантната страна на вашиот мозок

1. Лице на маж

Доколку прво го забележавте лицето на мажот, кај вашиот мозок доминантна е десната страна.

Кога размислувате за нешто, најпрво донесувате заклучок, а дури потоа ги наоѓате нештата кои го поддржуваат вашиот заклучок. Бидејќи неопходно ви е само да ги најдете потребните информации, вашиот начин на размислување е многу побрз за разлика од другите.

Овој начин на размислување е одличен бидејќи можете да ги согледате информациите и ситуациите од минатото, така што не донесувате брзи заклучоци.

2. Жена

Доколку прво ја забележавте жената, вашата доминантна страна е левата.

Пред да дојдете до каков било заклучок, внимателно ги разгледувате сите факти и информации. Ова е навистина флексибилен и слободен начин на размислување, бидејќи кога ги имате сите информации, можете да ја погледнете ситуацијата од разни перспективи.

Вие сте креативна личност и можете да се соочите со променливи ситуации. Имате способност да донесете заклучок дури и кога низ вашата глава минуваат многу мисли.

Погледнете и кои се разликите помеѓу луѓето кај кои доминира левата и луѓето кај кои доминира десната страна на мозокот.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар