Стјуардесите откриваат: 10 тајни за кои патниците немаат поим

Авионите претставуваат сосема различни светови за стјуардесите и за патниците. Додека стјуардите и стјуардесите ги знаат сите тајни на ова превозно средство, луѓето кои го користат немаат поим за нив. Ова се 10-те совети што треба да ги знаете за да уживате максимално на кој било лет…

1. Не срамете се да побарате уште храна

Стјуардесите откриваат: 10 тајни за кои патниците немаат поим

Храната што се нуди во авионите има краток рок на траење, бидејќи таа била донесена веќе приготвена. Вишокот храна што ќе остане се фрла веднаш по летот. Токму затоа, ако вашиот стомак бара уште, не срамете се да побарате репете.

2. Проверете дали имате елек за спасување пред да полетате

Стјуардесите откриваат: 10 тајни за кои патниците немаат поим

Можеби ќе ви звучи чудно, но навистина се случува: Некои патници ги крадат елеците под седиштата за да си ги зачуваат како сувенири. Од безбедносни причини, ѕирнете си под седиштето пред да полетате за да видите дали има елек.

3. Ако сте испушиле цигара, користете ги пепелниците

Стјуардесите откриваат: 10 тајни за кои патниците немаат поим

Можеби сте забележале дека иако пушењето во авион е строго забрането, сепак има пепелници во тоалетите. Луѓето пушат цигари и покрај казните. Во таков случај, подобро е да ги стават цигарите во пепелник отколку да ги фрлат во корпа за отпадоци. Доколку се заборавите и запалите цигара во тоалетот, бидете љубезни и употребете го пепелникот. И потоа секако платете си ја казната.

4. Обидете се да не повратите за време на летот

Стјуардесите откриваат: 10 тајни за кои патниците немаат поим

Повеќето авионски компании само површно го чистат авионот по летот. Не ги перат ќебињата и перниците туку само ги диплат. Не ги мијат послужавниците за храна, послужавниците на седиштата само ги забришуваат. Подовите ги чистат, но не можете да знаете со сигурност дали на вашето седиште седел патник кому одеднаш му се слошило и повратил.

5. Не заборавајте дека вратата од тоалетот може да се отвори однадвор

Стјуардесите откриваат: 10 тајни за кои патниците немаат поим

Стјуардите и стјуардесите имаат клучеви во случај некој од патниците да се заглави во тоалетот. Освен тоа, многу авиони имаат инсталирано механизам за отклучување на вратата од тоалетот под знакот за забрането пушење. Ако го подигнете металот со слика од цигара на него и го завртите шрафот, вратата ќе се отвори.

Продолжете на следната страница за останатите тајни што ги откриваат стјуардесите…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар