Што кажува миленичето за вашата работа?

CareerBuilder е американски веб-сајт на кој може да побарате работа, да поднесете си-ви и да барате разни совети и информации за работењето во Америка. Веб-сајтот спроведе едно истражување во кое ги прашуваше вработените какво милениче чуваат дома, колку пари заработуваат месечно и колку се задоволни од работата која ја работат. Еве ги резултатите од испитувањето:Што кажува миленичето за вашата работа?Сопствениците на кучиња најверојатно имаат виша менаџерска позција. Работниците кои имаат змии или рептили најверојатно заработуваат шестоцифрена плата. Работниците кои чуваат птици се оние кои имаат најголемо задоволство во работата која ја работат.Што кажува миленичето за вашата работа?

Сопственици на птици:

 • работа во рекламирањето
 • трговски претставници
 • градежни работници
 • административни работници

Што кажува миленичето за вашата работа?

Сопственици на мачки:

 • лекари
 • агенти на недвижности
 • лаборанти и медицински техничари
 • оператори на машини

Што кажува миленичето за вашата работа?

Сопственици на кучиња:

 • професори
 • медицински сестри
 • забавувачи
 • информатичари

Што кажува миленичето за вашата работа?

Работници кои чуваат риби:

 • финансиски работници
 • работници во хотели
 • транспортни работници
 • луѓе што се занимаваат со земјоделство, рибарство и шумарство

Што кажува миленичето за вашата работа?

Работници кои чуваат змии и рептили:

 • инженери
 • социјални работници
 • писатели
 • уредници
 • полицајци
 • вработени во маркетинг и односи со јавноста
САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар