Претворете го стариот, бел костим за капење во парче кое ќе го привлече целото внимание

Белите костими за капење многу брзо ја менуваат својата боја и за многу кратко време стануваат крем или бледо жолти. Доколку вашиот стар, бел костим за капење и понатаму е одличен за носење, но повеќе го нема стариот сјај, тогаш ви предложуваме да направите едно одлично освежување. Односно, ќе забележите дека не ви е потребно многу време за да добиете нов костим за капење во кој ќе изгледате како вистинска морска сирена.

1-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_

Потребни материјали:
  • Дводелен бел костим за капење
  • Водоотпорен спреј за ткаенина во две бои
  • Боја за ткаенина
  • Четка за боење
  • Бисери
  • Игла и конец
  • Пулејки
  • Лепило за ткаенина

Претворете го стариот, бел костим за капење во парче кое ќе го привлече целото внимание

Напомена: Додека работите со спрејот, најдобро би било да излезете надвор, а подлогата на која ќе работите задолжително да ја прекриете со весник.

Начин на изработка:

1. Нанесете го темниот и светлиот спреј по целиот костим за капење за да добиете омбре ефект.

3-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_

2. Почекајте потполно да се исуши, а потоа со помош на четката и бојата за ткаенина нацртајте го посакуваниот мотив. Тоа може да бидат бранови, ѕвезди или пак нешто друго. Исто така, по сопствена желба распоредете ги насекаде по костимот за капење.

4-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_

3. Со помош на лепилото на костимот за капење залепете ги пулејките. Секако, по ваша желба.

5-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_

4. Потоа, земете ја иглата и конецот и зашијте неколку бисери на краевите кои висат од долниот дел. Доколку немате таков дел, тогаш зашијте неколку бисери на секоја страна.

6-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_

Ќе се уверите дека ова навистина не е тешко, а изгледа многу поубаво од обичниот, бел костим за капење.

7-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_

Откако ќе добиете потемен тен, ќе изгледа уште поубаво и поинтересно.

8-razbudete-ja-sirenata-vo-vas-pretvorete-go-stariot-bel-kostim-za-kapenje-vo-parche-koe-kje-go-privleche-celoto-vnimanie-www,kafepauza.mk_


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар