8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

Кога Томас Мур видел како неговата мајка гледа видео на Фејсбук за девојче кое ја изгубило косата поради тоа што била заболена од рак, тој добил една идеја. Речиси осумгодишното момче решило да ја остави својата коса да порасне за децата кои ја изгубиле нивната за време на хемотерапијата, па тоа и го направило во следните две години. И, како што ќе може да се види и од фотографиите, момчето имало прилично долга коса. Всушност, Томас имал доволно коса за три перики. Откако ја исекол цела, неговата тетка, Амбер Реј, објавила слика на Твитер пред и потоа, па оттогаш сите му се восхитувале.

Момчето решило да ја остави косата да порасне за децата заболени од рак

Ова 8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

Па ова е тоа што го направил…

Ова 8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

…во наредните две години

Ова 8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

Тој имал прекрасна коса!

Ова 8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

Која била премногу долга

Ова 8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

Доволна за да се направат три перики

Ова 8-годишно момче поминало 2 години растејќи ја својата коса за да направи перики за децата заболени од рак

Погледнете го видеото за да го видите моментот кога Томас конечно решава да ја исече својата коса.

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар