Оптичка илузија: Што гледате на фотографијата, езеро или ѕид?

Оптичките илузии често предизвикуваат да не можете да им верувате своите очи, затоа што работите не се секогаш онакви какви што изгледаат. На оваа фотографија е прикажано едно езеро, со планините во далечината. Но, можете ли да погодите што навистина се случува?

Оптичка илузија: Што гледате на сликата, езеро или ѕид?

Ако погледнете малку повнимателно, ќе видите дека овој пејзаж не вклучува езеро. Всушност, тоа е бетонски ѕид опкружен со грмушки. Ова е уште еден доказ дека нашата перцепција за боите може да се разликува многу во одредени ситуации.

Оптичка илузија: Што гледате на сликата, езеро или ѕид?

Го препознавте ли?

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар