Одговорете искрено на овие 8 прашања и откријте го вашиот став кон животот

Одговорете искрено на овие 8 прашања и откријте го вашиот став кон животот

Зигмунд Фројд се нарекува татко на психоанализата, а мал дел од неговата работа е овој тест со осум прашања. Искрените одговори ќе ви помогнат да откриете што се крие во вашата потсвест. Одговорете на прашањата и одговорот нека биде она на што најпрво ќе помислите. На крајот, ќе најдете објаснувања за секој одговор – како го доживувате животот, како се чувствувате во семејството, каков ви е односот луѓето, како ги доживувате сексот и партнерот итн.

Одговорете искрено на овие 8 прашања и откријте го вашиот став кон животот

Прашања:

1. Гледате кон морето. Какво е вашето прво чувство? (Затворете ги очите.)

2. Одите низ шумата и гледате под нозете. Како се чувствувате? (Одговорете во рок од 30 секунди.)

3. Гледајте галеби во лет. Како се чувствувате?

4. Гледате стадо коњи. Како се чувствувате?

5. Во пустината гледате ѕид со мал отвор зад кој има оаза. Што би направиле?

6. Во пустина сте. Уморни сте и гледате сад со вода. Што ќе направите?

7. Изгубени сте во шумата. Се стемнува. Гледате куќа со осветлен прозорец. Што ќе направите?

8. Во магла сте. Како ќе се однесувате, што ќе направите?

Значење на одговорите:

1. Вашиот став кон животот – емоциите.

2. Така се чувствувате во вашето семејство.

3. Вашиот став кон жените.

4. Вашиот став кон мажите.

5. Вашата главна животна стратегија, вашата цел. Како да ги решите вашите проблеми.

6. Сексуалниот живот и изборот на партнер.

7. Подготвеност за брак. За оние кои се веќе во брак – вредноста на таа заедница.

8. Ставот кон смртта.

Направете го овој визуелен тест на личноста и откријте каков е вашиот начин на комуницирање.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар