Најдобрите настапи на Britain’s got Talent

Ова шоу навистина успеа да го извади најдоброто од граѓаните на Островот. Иако шоуто досега имаше свои 28 интернационални верзии, меѓу кои и „Јас имам талент“ кое се одржа на нашите простори, сепак Велика Британија е местото каде ова шоу доживува многу големи успеси во четири годишното прикажување.

Најдобрите настапи на Britain’s got Talent

Аудициите преку кои се избираат 100-те најдобри изведби, се одржуваат во поголемите градови низ кралството, а на нив пријавените изведувачи можат да покажат што знаат. Замислата за изведбата е комплетно оставена на изведувачот, кој може да игра, пее, да изведува трикови, гимнастички точки, екстремни илузии и се што тој мисли дека навистина ќе ја воодушеви публиката.

Најдобрите настапи на Britain’s got Talent

За да поминете понатаму, сѐ што треба е да добиете барем два гласа од тричленото жири, составено од Аманда Холден, Пирс Морган и најтешката пречка за сите натпреварувачи, Сајмон Каул. Интересно е тоа што Аманда Холден, всушност е замена на Шерил Кол, која сега е во жирито на Британскиот X-Factor. Наградата за победникот изнесува 100 000 фунти и настап пред кралицата и нејзиното семејство.

Уживајте во најдобрите настапи на Britain’s got Talent од последните 4 години:

Пол Потс – победник во 2007 година

Џорџ Сампсон – победник во 2008 година

Signature – финалисти во 2008 година

Diversity – победници во 2009 година

Сузан Бојл – второ место во 2009 година

Џулијан Смит – финалист во 2009 година

Flawless – финалисти во 2009 година

Spelbound – победници во 2010 година

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар