Можете ли да ја видите убавината на оваа фотографија? Многумина не можат!

Можете ли да ја видите убавината на оваа фотографија? Многумина не можат!

Веќе изгледа нормално секогаш со себе да ги носиме нашите смартфони, притоа фотографирајќи нешто што ни остава впечаток. Речиси секој од нас кога ќе сретне некоја позната личност ја фотографира, а потоа ја споделува сликата на социјалните мрежи… Но, можете ли да забележите што е различно на оваа фотографија?

Она што ја прави убава оваа фотографија е старата жена којашто го користи најдобриот уред на создавање сеќавања – сопствените очи. Таа се обидува со своите очи да го види она што се случува и да ги почувствува емоциите на вистински начин. Таквата „стара техника“ всушност е полна со мудрости, а притоа може да се каже дека старицата е повеќе атрактивна отколку ѕвездата којашто сите ја фотографираат, пред сѐ поради тоа што таа го игнорира она што го прават другите околу неа, целосно посветувајќи му се на тогашниот момент.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар