Љубов, секс, кариера: Кои се најдобрите години во животот?

Љубов, секс, кариера: Кои се најдобрите години во животот?

Едно ново научно истражување покажало дека просечниот човек е најбогат во својата 47-ма година од животот. Испитувањето кое опфатило 2.000 мажи и жени во Велика Британија, покажало дека луѓето во просек се најсреќни на 39 години, а во својата кожа се чувствуваат најубаво во 31-та година од животот, додека најголемиот напредок во кариерата го доживуваат на 38 години.

Љубов, секс, кариера: кои се најдобрите години во животот?

Според истражувањето, другите важни години во животот се во 40-тите, кога сме најзадоволни во љубовта, додека платите се највисоки во 42-та година.

Вкупно 23% од испитаниците рекле дека би го искористиле напредокот на технологијата за да постигнат вечен живот.

Ова се најважните години во животот на луѓето:

  • Најздрави сме во 30-тите години.
  • Најбогати сме на 47 години.
  • Најсреќни сме на 39 години.
  • Најзадоволни сме со својот изглед на 31 година.
  • Најсреќни во кариерата сме на 38 години.
  • Најдобар секс имаме на 32 години.
  • Најзадоволни од врската сме на 40 години.
  • Вистинската љубов ја наоѓаме на 32 години.
  • Најдобро се забавуваме на 24 години.
  • Најголеми примања имаме на 42 години.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар