Лаги кои секој родител барем еднаш му ги кажува на своето дете

Децата се најслатките суштества на планетава. Освен кога плачат, кога нешто не е по нивно или кога едноставно така се чувствуваат. Па затоа нормално, одвреме-навреме родителите мора по малку да лажат.

1. „Ќе размислам.“

1-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Ќе добиеш потврден одговор кога врбата ќе роди грозје.“

2. „Ќе дојдам за една минута.“

2-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Или за 15. Или кога ќе дојдеш следниот пат да ме повикаш повторно. Така сѐ додека не се откажеш.“

3. „Ако ми ја кажеш вистината, нема да те карам.“

3-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Секако дека ќе те карам. Што си мислеше?“

4. „Ако не ти се допаѓа моето готвење ќе си легнеш гладен/на.“

4-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Освен ако не си толку кенкав/а што нема да можам да те трпам, па ќе морам да ти удоволам.“

5. „Ако не престанеш да плачеш, ќе ти дадам причина, па после плачи слободно.“

5-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Како поинаку да те натерам да престанеш да плачеш?“

6. „Бројам до 3.“

6-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„И потоа немам начин како да те заплашам.“

7. „Не, на таа играчка не може да ѝ се сменат батериите.“

7-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Не можам да го слушам тој напорен звук веќе.“

8. „Друг пат ќе ти го купам тоа. Еве за роденден таман.“

8-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Или за следниот. Или за тој по него. Или ќе чекам да пораснеш и да заборавиш дека ова некогаш си го побарал/а.“

9. „Ќе се однесувам со тебе како со возрасен/на кога ќе почнеш така и да се однесуваш.“

9-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Ќе речам што било, само за да го промениш однесувањето во моментов.“

10. „Ако не ја исчистиш собата, ќе исфрлам сѐ што е внатре.“

10-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Како да имам илјадници денари за повторно да ти ги купувам истиве работи.“

11. „Последен пат те прашувам.“

11-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Биди сигурен/на.“

12. „Не зедов пари со мене.“

12-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Би ти ги купила бонбоните, ама не го зедов паричникот.“

13. „Ако не дојдеш истава секунда те оставам овде.“

13-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Искрено сакам да те оставам, ама за жал не е легално. За среќа ти не знаеш. Мислам.“

14. „Не остана од тортата. Жалам, нема десерт.“

14-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Поточно ќе снема торта 15 минути откако ти ќе си легнеш.“

15. „Не мило, сѐ е затворено после 8.“

15-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Всушност не ми се мрда никаде сега.“

16. „Легни си. И ние сега ќе си легнеме“

17-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Откако ќе го изгледаме филмов.“

17. „Одамна завршија цртаните филмови.“

18-lagi-koi-sekoj-roditel-barem-ednash-mu-gi-kazhuva-na-svoeto-dete-kafepauza.mk

„Тие звуци веќе не се трпеа.“

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзин начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар