Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

На децата може сè да им биде забавно и никогаш не им недостасува инспирација и имагинација. Сепак, пожелно е и возрасните да дадат свој придонес во тој поглед. На пример, можете да ги искористите сунѓерите што ги имате во вашиот дом и да направите интересни играчки за вашите деца.

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Што ви е потребно за да направите играчки од сунѓер?

Сунѓери во различна боја, ножици, лепило, панделки и дрвени стапчиња. Можете да направите сладолед на стапче од сунѓер, венец во разни форми, животни како ежови, жаби, птици, пеперутки и сл., потоа чамци, морски суштества, па дури и форми како облаци и сонце.

Децата можат да ги користат овие весели сунѓери како алатки за уметничко сликање. Обезбедете им само соодветна површина и акрилни бои и гледајте како стануваат мали уметници.

Меѓу омилените играчки направени од сунѓер се малите бомби кои се лесни за правење и многу забавни за играње. Сунѓерите треба да се исечат на тенки ленти, а потоа да се врзат во средината. Потоа, бомбите се натопуваат во кофа со вода и секое дете има можност да покаже колку далеку може да фрли. Погледнете ги предлозите во продолжение за да пронајдете инспирација какви играчки да им направите на вашите деца.

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Како да направите интересни играчки од сунѓер за вашите деца?

Ако на децата им е здодевно, искористете ги овие предмети што ги имате дома за да им биде позабавно.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар