Како да дознаете дали некој ве прогонува на Фејсбук?

Како да дознаете дали некој ве прогонува на Фејсбук?

Можеби имате некој таен обожавател помеѓу вашите Фесјбук пријатели, а не знаете. Можеби ве прогонува некоја ваша љубоморна познајничка. Сигурно ве интересира кој постојано го отвора вашиот Фејсбук профил! Еве како да дознаете дали прегледувањето на вашиот профил се наоѓа на нечиј дневен распоред…

Како да дознаете дали некој ве прогонува на Фејсбук?

1. Кога ќе кликнете на вашиот профил, од десната страна има список на луѓе со кои најчесто комуницирате и со кои имате најмногу заеднички пријатели. Доколку на тој список се појави некој што не припаѓа во таа група, веројатно се работи за личност која често го посетува вашиот профил, а вие не знаете. Доколку секогаш се наоѓа на врвот од скалата на вашите пријатели, а вие речиси воопшто не четувате со него или неа, обрнете внимание на тоа кои информации му се достапни на тоа лице.

2. Друг сигурен показател дека одредена личност ви е постојано зад петите е доколку коментира на секој ваш статус. Невозможно е некој да ја види секоја ваша објава, освен ако не „спие“ на вашиот профил.

3. Дали некој коментира на сите ваши фотографии, дури и на оние од минатото лето? Отворете ги очите бидејќи си имате работа со првокласен прогонувач!

4. Речиси секогаш кога сте онлајн ви праќа некои чудни пораки. Нема друго објаснување освен тоа дека одвај чека вашето крукче да светне зелено на неговиот или нејзиниот чет.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар