Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

Како деца поставуваме многу прашања. Всушност, нашата љубопитност не престанува во ниеден миг, па затоа родителите, наставниците и другите блиски често се изморуваат од смислување одговори. Секако, на некои прашања е и тешко да се даде одговор.

Но, како возрасни имаме премногу големи работи за размислување, па љубопитноста за малите нешта останува потисната во мозокот. Ве предизвикуваме одново да ја разбудите и да се запрашате за некои воопшто неважни секојдневни работи, кои сепак толку ќе ве изненадат што ќе се почувствувате како штотуку да сте дошле од друга планета.

1. Ефектот на црвени очи на фотографиите е предизвикан од крвта што циркулира во позадината на очите.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

2. Вашето стапало и вашата подлактица имаат иста должина.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

3. 15% од воздухот што го дишеме во метро станиците се состои од човечка кожа.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

4. Чоколадото ја содржи истата хемикалија што мозокот ја продуцира кога се заљубуваме.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

5. Постои генетска мутација која ја има половина од светската популација што предизвикува прокељот да има многу горчлив вкус.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

6. Дизајнерот на актуелното знаме на САД имал 17 години кога го креирал како дел од училиштен проект. Добил 4– за задачата.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

7. Рокот на употреба на пластичните шишиња со вода се однесува на шишето, а не на водата што е внатре.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

8. Кога би го продале секој орган и хемикалија во вашето тело би заработиле 45 милиони американски долари.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

9. Ако маж направи тест за бременост и излезе позитивен, неверојатно има рак на тестисите.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

10. Кога вашиот миленик лежи на мешето со задните нозе испружени раширени позади, тој се обидува да се излади.

Изненадувачки факти за обични нешта поради кои ќе се почувствувате како да сте од друга планета

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар