Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Девојчето од ова семејство во Колумбија, во коешто месечниот приход по возрасен изнесува 139 евра, наместо со играчка, си игра со мачка

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Во индиско семејство, коешто живее со 209 евра месечно, по возрасен, омилената играчка на момченцево е пластично камионче

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Омилените играчки на дете од семејство од Јордан, Југозападна Азија, коешто живее со 212 евра месечно по возрасен, се крзнени полнети животинки

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Омилена играчка на момче од семејство од Руанда, во кое возрасните заработуваат по 215 евра месечно, е стап од дрво

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Во семејство од Боливија, Јужна Америка, возрасните имаат месечни примања од 217 евра. Омилената играчка на момчево, е полнета, крзнена играчка

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Родителите на момчево од Индија, заработуваат по 315 евра, а тој најмногу сака да си игра со мобилниот телефон

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Во семејство од Латвија, во коешто возрасните заработуваат по 410 евра месечно, омилената играчка на детето е полнето, крзнено животинче

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки

Во дом во Јордан, во коешто возрасните заработуваат по 410 евра месечно, омилената детска играчка, е таблет

Фотографииве ќе ве подзамислат: Деца од сиромашни и богати семејства ширум светот ги покажуваат омилените играчки
Погледнете ги останатите фотографии на следната страница

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Љубопитна новинарка и маркетерка со истражувачки дух, која е во вечна потрага по доза креативност. Животно мото ѝ е дека без утринско кафе, испеана песна и барем малку возбуда, не треба да ѝ помине ниту еден ден. Неостварен сон - да го прошета светот.

Поврзани содржини

Остави коментар