Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

Психолозите сметаат дека луѓето со висока емоционална интелигенција се поуспешни од луѓето со висок коефициент на интелигенција. Емоционалната интелигенција може да им го подобри животот на луѓето и да им помогне да се прилагодат на реалноста. Направете го следниов едноставен тест и дознајте дали имате висока емоционална интелигенција…

1. Вивиен изгледа:

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

а) Навредено
б) Возбудено и благодарно

2. Дрис е:

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

а) Збунет
б) Изненаден

3. Аманда покажува:

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

а) Презир
б) Изненаденост и страв

4. Вашиот пријател ве нервира и се однесува саркастично со вас. Како ќе реагирате?

ОПЦИЈА ПОД А)

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

ОПЦИЈА ПОД Б)

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

5. Возач на автобус бил нељубезен со вас и ве навредил. Како ќе реагирате?

ОПЦИЈА ПОД А)

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

ОПЦИЈА ПОД Б)

Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

Продолжете на следната страница за останатите прашања…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар