Еден психијатар создал оптичка илузија што ќе ви покаже дали има ризик да „прегорите“ од работа

Еден психијатар создал оптичка илузија што ќе ви покаже дали има ризик да „прегорите“ од работа

Забавните оптички илузии може да бидат добра алатка за дијагностицирање, а оваа се занимава со „болестите“ на модерното време.


Гледајте во сликата внимателно најмалку 20 секунди, а потоа паузирајте и погледнете во нешто бело и неподвижно, како што е ѕидот.

Еден психијатар создал оптичка илузија што ќе ви покаже дали има ризик да „прегорите“ од работа

Дали круговите на сликата се движат? Запомнете, па погледнете ја другата, слична слика, само во други бои.

Еден психијатар создал оптичка илузија што ќе ви покаже дали има ризик да „прегорите“ од работа

Дали ја гледате исто како и претходно? Дали и другите кругови се движат брзо?

Комбинацијата на одредени бои на бела позадина ќе ги измамат вашите очи, така што ќе ви се чини дека сликите се подвижни. Ако не ви изгледа како да се движат, обидете се брзо да трепкате.

Сè е поврзано со стресот!

Овие слики биле создадени од јапонскиот психијатар Акијоши Китаока. Ако се неподвижни, вашиот срес е благ – или можете да се справите со него. Ако се движат бавно, можеби ви треба мала пауза, но сè уште можете да се справите со стресот, на пример, секојдневието на работа.

Ако тие се движат и ви се чини дека круговите се вртат брзо, време е да си земете денови за одмор! Покрај тоа, треба и вашиот стрес да го контролирате многу подобро. Тоа значи дека треба да научите неколку техники за релаксација.

Можеби сакате да ја погледнете и оваа оптичка илузија која ќе ви открие каква личност глумите дека сте во љубовта.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар