Двата најголеми машки стравови

Иако повеќе машки се трудат постојано да делуваат заштитнички и цврсто, постојат работи кои и нив потајно ги плашат. Ова се две нешта од кои тие најмногу стравуваат:

dvata-najgolemi-mashki-stravovi-kafepauza.mk

1. Постојано се прашуваат дали нивните сексуални желби се нормални

Мажите го сакаат сексот на поинаков начин во однос на жените – на секое место, со една или со друга жена…

Како што е познато, тие се големи уживатели во порнографијата, а сцените од тие филмови им остануваат во главата и во некој момент сакаат и самите да ги одиграат. Меѓутоа, длабоко во себе тие се плашат од своите сексуални апетити, па пред жените се воздржуваат од откривање на сите свои фантазии во секое време.

2. Какви се во очите на другите мажи

Стереотипното верување дека мажот е тој кој треба да има добра плата, да го издржува целото семејство, секогаш да биде силен и никогаш да не ги покажува своите стравови, прилично ја оптоварува посилната половина на психолошки план.

Иако таквите очекувања се скоро невозможни, мажите се плашат дека доколку не ги исполнат овие услови, во друштвото ќе се чувствуваат понижено, неспособно, помалку вредно и сл. Егото овој пат ги води на сосема друга страна – не се плашат што ќе мислат жените за нив, туку каков е нивниот одраз во очите на другите мажи.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар