Цветови кои имаат цел универзум на нивните листови

Петунијата позната како „ноќно небо“ е виолетов цвет кој изгледа како прозорец кон универзумот. Овие цветови имаат бели точки што наликуваат на ѕвездите од ведрото ноќно небо.

(1)cvetovi-koi-imaat-cel-univerzum-na-nivnite-listovi-kafepauza.mk

Белите точки се појавуваат како резултат на големата разлика помеѓу дневната и ноќната температура. За цветовите постојано да ги имаат овие светкави точки, потребно е во текот на денот да бидат на топло место, а во текот на ноќта на навистина студено место. Белите точки ќе стануваат сè поизразени, и цветовите со текот на времето ќе станат целосно бели.

(2)cvetovi-koi-imaat-cel-univerzum-na-nivnite-listovi-kafepauza.mk

Овој вид петунија најчесто цвета во пролет и во лето. Нивната уникатност ги прави навистина популарни, и покрај упорноста која е потребна за да се создадат точките.

(3)cvetovi-koi-imaat-cel-univerzum-na-nivnite-listovi-kafepauza.mk

(4)cvetovi-koi-imaat-cel-univerzum-na-nivnite-listovi-kafepauza.mk

(5)cvetovi-koi-imaat-cel-univerzum-na-nivnite-listovi-kafepauza.mk

(6)cvetovi-koi-imaat-cel-univerzum-na-nivnite-listovi-kafepauza.mk

Продолжува на следната страница…

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар