Цртаните на Дизни имаат голема лекција за вас: Ова е вистинско пријателство!

Можеби мислевте дека Дизниевите цртани филмови се обични содржини за деца, но верувајте дека грешите. Тие во себе содржат важни лекции за пријателството, љубовта, грижата… Во секој од нив има скриена порака која треба да ја разбереме и да ја практикуваме. Внимателно погледнете што велат цртаните на Дизни за пријателството и какви лекции тие споделуваат со вас.

1-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

1. Вистинските пријатели чекорат со вас низ животот.

2-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

2. Тие ве подигаат кога ќе паднете.

3-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

3. И ги чуваат вашите тајни.

4-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

4. Но, исто така ви помагаат да го намалите озборувањето.

5-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

5. Тие се секогаш тука да ве држат за рака.

6-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

6. Тие нема да ве осудуваат ако одвреме-навреме им се препуштате на задоволствата.

7-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

7. Тие ве поддржуваат кога ви е најпотребно.

8-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

8. Но, ве опоменуваат кога грешите.

9-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

9. Тие се поврзани со вас на повисоко ниво – понекогаш не се потребни зборови.

10-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_

10. Кога ви треба утеха, тие знаат точно што треба да ви кажат.

11-dizni-crtanite-imaat-golema-lekcija-za-vas-ova-e-vistinsko-prijatelstvo-www.kafepauza.mk_


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар