Бесмртни изреки на сите мајки, кои ќе ве насмеат и ќе ве потсетат на вашето детство

Бесмртни изреки на сите мајки, кои ќе ве насмеат и ќе ве потсетат на вашето детство

Речиси не постои дете кое во своето детство не слушнало некоја навредлива реченица од неговата мајка и тогаш низ умот му поминувале илјадници мисли. Но, сега оние кои и самите се родители сфаќаат дека тоа е еден вид израз на љубов и грижа. Во продолжение погледнете некои од тие изреки изговорени од страна на мајките, од кои повеќето сигурно сте ги слушнале, а можеби веќе и применувате некои од нив.

Бесмртни изреки на сите мајки, кои ќе ве насмеат и ќе ве потсетат на вашето детство

1. Ќе сфатиш кога ќе пораснеш!

2. Облечи ги чевлите, ќе настинеш преку нозете!

3. Облечи маица, гол ти е грбот, ќе ти се разболат бубрезите!

4. Сто пати сум ти рекла да не се лулаш на столот.

5. Таму каде што ги фрли, таму барај ги.

6. Завршив со училиште пред 20 години и ден денес ја паметам таблицата за множење.

7. Јас кога бев на твои години…

8. Не ме интересираат другите деца, туку ти!

9. Затоа што јас така кажувам, ете затоа!

10. Гледај ме во очи додека ти зборувам!

Бесмртни изреки на сите мајки, кои ќе ве насмеат и ќе ве потсетат на вашето детство

11. Гледаш ли ти колку е часот?

12. Кој кого родил, јас тебе или ти мене?

13. Ќе си го добиеш своето кога ќе стигнеме дома.

14. Затвори ја вратата, не си роден на брод.

15. Ист/а си како татко ти…

16. Ќе разбереш кога ќе дојдеш на мои години.

17. Еден ден и ти ќе имаш деца, па ќе видиш!

18. Додека ти купувам јас, ќе се облекуваш така. Ако сакаш да ја следиш модата, оди заработувај свои пари.

19. Да не сум те слушнала да кажеш „не сакам“!

20. Твојата единствена обврска е да учиш.

Бесмртни изреки на сите мајки, кои ќе ве насмеат и ќе ве потсетат на вашето детство

21. Намали ја музиката! Да не ти дојдам јас во собата да ја намалам!

22. Внимавај како зборуваш со мене.

23. Паметот во глава!

24. Ќе се сетиш ти на моите зборови…

25. Имаш ли ти куќа?

26. Додека си под мој покрив…

27. За една секунда да се нацрташ пред мене!

28. Заработи, па троши!

29. Не излегувај со мокра коса, ќе добиеш воспаление на мозокот.

30. Додека се мали пијат млеко, а кога ќе пораснат, пијат крв.

Бесмртни изреки на сите мајки, кои ќе ве насмеат и ќе ве потсетат на вашето детство

31. Ќе ми платиш ти мене за ова!

32. Мама е секогаш во право!

33. Тргни се од пред екранот, татко ти не е стаклар.

34. Не се смеј толку, зашто ќе плачеш!

35. Влегувај дома, да не слезам јас!

36. Ако сите скокнат во бунар, ќе скокнеш ли и ти?

37. На кој зборувам јас, на тебе или на ѕидот?

38. Ех да го имам овој памет и твоите години…

39. Не трескај ги вратите!

40. Што гледаш како теле во шарена врата?

Разубавете си го викендот и погледнете ги и овие детски бисери за нивните мајки, кои слатко ќе ве изнасмеат.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар