8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

Многу студии имаат докажано дека загатките се корисни за мозокот. Тие го изоструваат размислувањето, го подобруваат помнењето и го подигнуваат општото ниво на интелигенција. Тие се како кросфит тренинг за сивата материја во вашиот мозок – ја одржуваат активна и во добра форма.

Овие 8 загатки изгледаат едноставно, но не потценувајте ги, бидејќи сепак можат да ве предизвикаат. Обидете се добро да размислите пред да го проверите решението, бидејќи ако сте премногу брзи, може и лесно да погрешите! 🙂

1. Мрднете една чаша во првиот ред за да го постигнете редоследот како во вториот.

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

2. Кога го купувате е црно, кога го користите е црвено, а кога го фрлате е сиво. Што е тоа?

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  Јаглен

3. Во која чаша има најмногу вода?

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

4. Свртете го триаголникот надолу со поместување на 3 топчиња.

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

5. Колку коцки има на сликата?

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

6. Поделете го трапезоидот на 4 еднакви трапезоиди.

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

7. Решете ја равенката правејќи само една мала корекција.

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

8. Поместете 2 чкорчиња за да добиете 2 квадрати.

8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

 • Решение

  8 брзи загатки кои ќе ви го подигнат нивото на интелигенција

Како поминавте? Решете ги и овие 15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар