30 моќни и потресни фотографии

Една слика, илјада зборови. Постојат најразлични видови слики: слатки, убави, смешни. Но, сликите кои ќе ги погледнете во продолжение се навистина моќни и потресувачки. Возбудливи и незаборавни затоа што кажуваат многу за состојбите на човекот – за едни од најдобрите, но и најлошите мигови на современото живеење. Некои од фотографиите ќе ве вознемират, додека други ќе ве исполнат со радост. Преку нив се претставени страдањето и уживањето, успехот и неуспехот, сочувството и омразата, интелигенцијата и глупавоста, кои се дел од животот на секој човек.

Фотографииве ќе нѐ потсетат дека во светот секогаш може да има место за малку повеќе љубов, толеранција, сочувствување и разбирање.

  30 моќни и потресни фотографии

Изгладнето момче и мисионер

 30 моќни и потресни фотографии

Ѕидовите на гасните комори на Аушвиц

 30 моќни и потресни фотографии

Кардиолог после успешна, 23-часовна, трансплантација на срце

 30 моќни и потресни фотографии

Татко и син (1949 vs. 2009)

 30 моќни и потресни фотографии

Диего Фразао Торкато, 12-годишно момче од Бразил, свири виолина на погребот на својата наставничка, која му помогнала да ги победи насилството и сиромаштијата преку музика

 30 моќни и потресни фотографии

Христијани штитат муслимани за време на молитва во средината на 2011-та при немирите во Египет, Каиро

 30 моќни и потресни фотографии

Пожарникар дава вода на коала за време на страшното палење шуми во Викторија, Австралија, 2009-та, познато како „Црната сабота“

 30 моќни и потресни фотографии

Бездомници од Индија чекаат бесплатна храна пред џамија во Њу Делхи

 30 моќни и потресни фотографии

Тери Гурола се среќава со ќерката по отслужување 7 години воена служба во Ирак

 30 моќни и потресни фотографии

Човек паѓа од Светскиот трговски центар на 9-ти септември 2001

За авторот
Дипломиран преведувач и толкувач. Непоправлив перфекционист. Љубопитна, интуитивна и насмеана. Ја сака уметноста и културниот живот. Идеалист. Верува во астрологија, убаво утринско кафе и позитивно размислување.

Поврзани содржини

Остави коментар