23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

Сите можеме позитивно да влијаеме врз овој свет со тоа што понекогаш ќе направиме добро дело. Во некои случаи херојски чин е дарувањето коскена срж или реанимацијата на човек во неволја, но други случаи е подготвувањето на оброк за соседот или вдомувањето болна мачка. Правењето добри дела може да донесе многу среќа и на оној кој ги прави и на оној кому му се наменети, а луѓето се свесни за тоа.

Во продолжение погледнете ги овие фотографии кои покажуваат дека сите во себе имаме внатрешен херој кој понекогаш е подготвен некому да му го разубави денот.

1. Келнерот во ресторан му помага на гостинот со хендикеп да го изеде својот оброк

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

2. „Вчера донирав коскена с’рж за непознато лице.“

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

3. И кога врне и кога вее овој човек веќе 13 години собира ѓубре од улиците во нашето соседство

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

4. Овој човек бесплатно ги потстрижува бездомниците во Филаделфија

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

5. Ова момче собра илјадници отпушоци од плажата

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

6. Секој Ден на вљубените овој човек ги изнесува дамите од еден пензионерски дом на ручек и им подарува рози и подароци

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

7. Годинава мајка ми сплете и донираше 45 ќебиња за болните деца

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

8. Овој човек се понуди да го смири детето на еден пар, за тие на мира да го довршат својот оброк во ресторанот

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

9. Ова е зачувана храна од рестораните со која ќе се подготват 300 оброци за бездомните лица, наместо да заврши во ѓубре

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

10. „Кога мојот најдобар другар почина од леукемија, бев премногу мал за да му помогнам. Вчера донирав матични клетки за непознато лице со истата болест.“

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

11. „Брат ми и јас патувавме со мотор во Виетнам. Кога тој се расипа, овој човек го влечеше 5 км со својот скутер за да стигнеме до механичар.“

23 работи што ги сметаме за херојски, а всушност треба да бидат природни за секој од нас

Продолжете да ги гледате фотографиите од хуманите дела на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

Остави коментар