17 прашања на кои може да се одговори само со лага

Постојат одредени прашања на кои едноставно не може да се одговори со вистината. Најчесто тоа се случува бидејќи не сакате да повредите нечии чувства, па токму затоа одбирате мала бела лага. Наредниве 17 прашања спаѓаат токму во оваа категорија…

1. Кога вашата партнерка ќе ве праша: „Дали изгледам дебело во ова?“

(1) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

2. Кога сте на свадба и некои ќе прошепоти: „Зарем не се едноставно совршени еден за друг?“

(2) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

3. Кога нова мајка го држи своето бебе: „Зарем не е ова најслаткото бебе кое некогаш сте го виделе?“

(3) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

4. Кога вашето дете ќе направи вечера и ќе ве праша со широко отворени и надежни очи: „Вкусно е?“

(4) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

5. Кога кој било ќе ве праша: „Па, на колку години ти личам?“

(5) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

6. Кога здодевниот колега ќе ви каже: „Нели обожаваш да работиш тука?“

(6) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

7. Кога некој кој го сакате ќе ве праша: „Дали сум најдобриот/најдобрата со кој/а си бил/а?“

(7) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

8. Кога вашиот амбициозен пријател ќе праша: „Што мислиш за мојата поема/новела?“

(8) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

9. Кога вашите хронично невработени брат или сестра ќе ве прашаат: „Дали вработуваат во твојата компанија?“

(9) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

10. Кога личноста која само што сте ја запознале ќе ви спомне: „Сакаш да се дружиме викендов?“

(10) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

11. Кога скоро сите ќе ве прашаат: „Може да ме префрлиш со автомобилот?“

(11) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

12. Кога некој без предупредување ќе ви се развика: „Слушаш ли што зборувам?“

(12) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

13. Кога сè уште не сте излезени од дома и ќе ви стигне порака: „Тргнат/а си?“

(13) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

14. Кога пријателот на вашиот пријател сака да знае дали: „Може да преспијам вечерва на твојот кауч?“

(14) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

15. Кога пријателот кој порачал шише вино за цела маса ќе ве праша: „Може да ми додадеш нешто ситно за сметката?“

(15) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

16. Кога имате навистина лош ден и некоја расположена личност ќе ве праша: „Како си?“

(16) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

17. Кога вашиот татко ќе подигне слушалка и наместо здраво ќе ве праша: „Претпоставувам ти треба мајка ти?“

(17) 17 прашања кои можат да бидат одговорени само со лага

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар