11-те најубави и најинспиративни цитати на Тупак Шакур поради кои уште повеќе ни недостасува

11-те најубави и најинспиративни цитати на Тупак Шакур поради кои уште повеќе ни недостасува

На денешен ден, Тупак Шакур требаше да наполни 44 години. Во негова чест еве неколку од неговите најискрени и најинспиративни цитати и стихови.

1. „Реалноста е лажна, соништата се реални.“

1-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

2. „Сите војуваат со различни нешта… Јас понекогаш војувам со сопственото срце.“

2-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

3. „Криминал ли е ако се борам за она што е мое?“

3-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

4. „Мајка ми отсекогаш ми велеше: Ако не можеш да најдеш нешто поради кое вреди да се живее, подобро најди нешто вредно за умирање.“

4-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

5. „Не сакам да бидам пример. Само сакам да бидам некој што ќе рече: ова сум јас, ова е она што го правам и го кажувам она што го мислам.“

5-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

6. „Смртта не е најголемата загуба во животот. Најголемата загуба е она што умира внатре додека телото е сѐ уште живо. Никогаш не се предавај.“

6-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

7. „Јас сум продукт на општеството. Ваков ме направија, но сега го кажувам она што го мислам, а тие не го сакаат тоа. Таков ме направи ти, Америка.“

7-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

8. „Мислам дека луѓето што се земаат за пример во денешно време не треба да се ставаат на пиедистал. Тие се како ангели со скршени крилја.“

8-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

9. „Не велам дека ќе владеам со светот, нити дека ќе го променам, но ви гарантирам дека ќе ја поттикнам свеста која ќе го промени светот.“

9-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

10. „Лудо е што сѐ луѓето се спремни да направат за да стигнат до моќ.“

10-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk

11. „Низ секоја темна ноќ се пробива светол ден. Без разлика колку е тешко, исправете се, кренете ја главата високо и издржете. “

11-11-te-najubavi-i-najinspirativni-citati-na-tupak-sakur-poradi-koi-ni-nedostasuva-uste-poveke-kafepauza.mk


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела, цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзиниот начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар