11 фотографии што покажуваат како изгледа аутизмот

Одгледувањето дете со аутизам може да биде полно со хаос и анксиозност, но и со многу радост и љубов. Во чест на Месецот за подигање на свеста за аутизмот, неколку семејства споделиле како изгледа животот со аутизам. Иако нема две исти приказни, овие родители го сакаат она што и сите – нивните деца да бидат сакани и прифатени.

11 фотографии што покажуваат како изгледа аутизмот

„Аутизмот го гледа светот на друг начин. Понекогаш е предизвик, но на крајот на денот навистина вреди.“

11 фотографии што покажуваат како изгледа аутизмот

„Аутизмот е полн со насмевки! Малите нешта прават да уживаат во животот. Ова е Дерик, има 10 години.“

11 фотографии што покажуваат како изгледа аутизмот

„Посветеност со малку болка.“

11 фотографии што покажуваат како изгледа аутизмот

„Аутизмот е големо прославување на секој нов напредок. Ова е Џентис кој има 7 години.“

11 фотографии што покажуваат како изгледа аутизмот

„Аутизмот изгледа како две мали девојчиња. Ги слушаме и се обидуваме да го промениме светот за нив, а не нив за светот. Го славиме и го охрабруваме нивниот уникатен и неверојатен поглед кон светот. Ме научија како да бидам подобра и да ценам многу повеќе. Зошто би го променила тоа?“

Продолжува на следната страница

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар