10-те најосетливи точки кои го возбудуваат машкото и женското тело

Можеби мислевте дека добро ги знаете ерогените зони на вашиот партнер или партнерка, но скорешните истражувања даваат и некои изненадувачки резултати. Вратот не е единствената добро позната точка која ја забрзува возбудата за време на сексуалната предигра. Ова се 10-те најсензитивни ерогени зони кај мажите и кај жените. Листата е добиена со консултирање на двата пола.

10-те најосетливи точки кои го возбудуваат машкото и женското тело

Жените најмногу сакаат допири по:

 • Клиторисот
 • Вагината
 • Усните
 • Предниот дел од вратот
 • Брадавиците
 • Долниот дел од грбот
 • Градите
 • Внатрешниот дел на бутовите
 • Задниот дел од вратот
 • Ушите

Мажите најмногу сакаат допири по:

 • Пенисот
 • Усните
 • Тестисите
 • Внатрешниот дел од бутовите
 • Предниот дел од вратот
 • Брадавиците
 • Пределот помеѓу тестисите и анусот
 • Задниот дел од вратот
 • Линијата која ги следи срамните влакна
 • Ушите

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар