10 фамозни нешта со кои мајките постојано нè „мачеле“ (од љубов) кога сме биле деца

Без разлика на нашите години, секој мајчин знак на грижа е погрешно интерпретиран како „мачење“. Ние знаеме дека тие ни мислат само најдобро и дека сè што чувствуваат за нас е љубов, но сепак не можеме да не им замериме за следниве 10 нешта, особено кога сме биле деца…

10 фамозни нешта со кои мајките постојано нè „мачеле“ (од љубов) кога сме биле деца

1. Кога тие во бутик нè терале да пробуваме облека која сме ја мразеле.

2. Кога викале на нас, без да ја знаеме причината.

3. Кога 10-тина пати дневно нè прашувале дали сме јаделе.

4. Кога ни создавале чувство на вина затоа што сме спиеле до доцна.

5. Кога ни држеле предавања затоа што не сме се вратиле навреме од вечерното излегување.

6. Кога сме морале да завршуваме домашни обврски како казна.

7. Кога барале да носиме џемпер дури и покрај тоа што надвор било топло.

8. Кога еднаш неделно нè терале сериозно да разговараме за нашата иднина.

9. Кога ги критикувале нашите модни комбинации со реченицата: „Зарем така ќе излезеш од дома?“

10. Кога се жалеле од нас во присуство на роднини и пријатели.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар