Скриената убавина на водените капки

Неверојатна течна уметност која се создава и исчезнува за помалку од секунда...

Кога музиката би можела да се види на фотографии

Со помош на ритамот од техно песни, овој артист фотографира неверојатни и кратки моменти од експлозивни бои.

Ликвидни цвеќиња „замрзнати“ во времето

Фотографот Џек Лонг е автор на оваа прекрасна серија фотографии од ликвидни цвеќиња. За нивното создавање не е користен Фотошоп, туку само техника на фотографирање со кратка експозиција.
Датум: 03 јул 2012
, Автор:

Капки вода поврзани во колоритни вонземски облици

Како резултат на фотографирањето феномени кои се одвиваат со голема брзина, се добиваат фотографии кои делуваат како да се замрзнати во времето, а ни откриваат магични моменти кои инаку не можат да се забележат...
Датум: 30 окт 2011
, Автор: