Феминистички цитати од 50-тите кои сè уште имаат големо значење

Некои од битките се сменети, но најважно е да не се заборават основните елементи кои го карактеризирале ова движење: Напредно размислување, независност и цврста верба во еднаквост помеѓу половите.

Совети за брак од 50-тите: Низ што ли не поминале нашите баби?

Колумната „Can This Marriage Be Saved?“ во списанието „Ladies' Home Journal“ содржела приказни за вистински парови и сочни детали од нивниот брачен живот.
Датум: 29 сеп 2014
, Автор: