Која е супстанцијата во Кока-кола и Пепси што предизвикува рак?

Последниве денови светот слушна за 4 метил имидазол, супстанцијата заради која Кока-кола и Пепси објавија дека ќе ја променат формулата на производство. Сепак, научниците се запознаени со оваа супстанција малку поодамна...
Датум: 11 мар 2012
, Автор: