Џорџ Бернард Шо | Кафе пауза

Одлични цитати за животот од познатите личности

„Ако не можете да го исфрлите скелетот од вашиот плакар, најдобро би било доколку го научите да танцува“. – Џорџ Бернард Шо

Генијалните мисли на Џорџ Бернард Шо

„Многу одамна научив дека никогаш не треба да се борите со свиња, зашто на крајот и двајцата ќе се извалкате, но свињата ќе ужива во калта.“
Датум: 12 окт 2012
, Автор: