Едноставен психолошки тест: Дали се сакате себеси?

Сите слушаме колку е важно да се сакаме себеси онакви какви што сме, но понекогаш тоа не е толку едноставно.

Зошто заслужувате да се ставите на прво место?

Понекогаш забораваме дека фокусирањето на нашето ментално и физичко здравје е должност, а не себичност.

5 начини на кои љубовта кон себе ќе ви помогне да го преболите раскинувањето

Најдобриот начин да ја преболите неуспешната врска е да почнете целосно да се сакате себеси.

Инспиративни илустрации коишто ќе ви помогнат да се фокусирате на љубовта кон себе

Артистката Алисон Рејчел била инспирирана од тагата и самотијата што ги чувствувала во поголемиот дел од животот.

Зошто е важно прво да се сакате себеси, а потоа партнерот?

Веројатно досега сте запознаени со разните лица на љубовта почнувајќи од родителската, пријателската, а подоцна и романтичната. Но негде помеѓу сите се наоѓа и љубовта кон себе.

8 совети од мајки за љубовта кон себе

Прашајте ја вашата мајка, тетка или која било друга силна жена во вашиот живот за љубовта кон себе и сигурно ќе се изненадите од нејзиниот одговор.

Што навистина значи љубовта кон себе?

Љубовта, односно грижата кон себе, не значи постојано да си го дозволувате секое задоволство.

9 новогодишни одлуки за девојките кои учат да се сакаат себеси

Крајот на годината е најдобриот период да размислите за изминативе 12 месеци.

6 тешки, но неопходни вежби за развивање на љубовта кон себе

Имате многу повеќе моќ да го промените вашиот живот отколку што мислите. Ова започнува со работење на себе и развивање на љубовта кон себе.

30 едноставни начини да се ставите на прво место

Навистина е лесно да се зафатите со лудилото од секојдневниот живот и да ги занемарите вашите потреби.

13 знаци кои покажуваат дека не се сакате доволно

Навистина е важно да се грижите за себе, да бидете задоволни од личноста којашто сте и пред сè, да сакате.

15 цитати за љубовта кон себе кои ќе ви го променат животот

Љубовта кон себе ви помага да бидете смирени, прибрани и да најдете решение во вашиот живот. Овие цитати за љубовта кон себе ќе ве мотивираат и ќе го променат вашиот живот.