Кога условите се совршени, оваа пустина ја преплавуваат безброј разнобојни цвеќиња

Разнобојна експлозија од многубројни цветови ги преплавува пукнатините во пустината и токму тие ја прават оваа област едно од најпрекрасните места за време на пролетта.

Природна структура која изгледа како отворен покрив кон небото

Кај националниот споменик „Grand Staircase Escalante“, на самиот крај од арката Џејкоб Хемблин во Јужна Јута, можете да најдете импресивна природна структура која изгледа како отворен покрив кон небото.

Кањони и клисури – неоткриена убавина

Кањоните и клисурите отсекогаш ги изненадувале посетителите со нивната длабока тишина, чувството на бегство од секојдневието и автентичните звуци. Затоа овие места се сметаат за природни засолништа.
Датум: 05 јул 2012

Човекот кој живее без пари

Даниел Суело уште во 2000-та година се откажал од парите и заминал да живее во хармонија со природата.

Фестивалска експлозија од бои и младешки дух

Дводневен фестивал кој кулминацијата ја достигнува кога посетителите фрлаат боја во прав еден на друг, предизвикувајќи огромна експлозија од бои.