јапонска | Кафе пауза

Јапонска филозофија која ќе ве научи како да ги прифатите промените

Проблемот на западниот свет е тоа што луѓето бараат брзи решенија за своите проблеми. Каизен ги потенцира малите чекори кои придонесуваат промената да бидат континуиран процес, а не брзо решение.

Дознајте ја тајната на среќата според јапонската филозофија

Мислиме дека кога би можеле да се опуштиме барем малку повеќе, тогаш би биле посреќни, пофини и подобри луѓе. Меѓутоа, Јапонците не би се согласиле со ова.

Јапонско јаболко: Слатко топче како мед кое „пука“ од здравје

Слаткото и вкусно овошје, јапонското јаболко, кое оригинално потекува од Јапонија е богато со хранливи материи како и со витамини, минерали и антиоксиданси.

Јапонска техника за здравје која ќе ви помогне да се изборите со многу болести

Јапонците одамна имаат навика да пијат вода веднаш по будењето.

Јапонска метода против мрзливост: Принципот на 1 минута

Секој од нас повремено си поставува некои цели и не ги постигнува, ги одложува за следниот месец, за следните неколку месеци, за цела година...
Датум: 17 окт 2015
, Автор:

Древна јапонска терапија со вода: Го прочистува организмот, дава енергија и помага со еден куп болести

Јапонската традиционална медицина препорачува пиење вода веднаш по будењето, како најважна природна здравствена навика.
Датум: 30 мај 2015
, Автор:

Јапонски метод според крвни групи: Дали ќе имате деца со вашиот партнер и како ќе се согласувате?

Според едно јапонско учење, секоја крвна група има свој карактер и не сите се компатибилни кога станува збор за љубов.

Поучна приказна: Дали навистина можете да напуштите некого?

Поучна приказна која ни докажува дека најважно е она што го имаме во срцето и мислите. Физички можеме да напуштиме некоја личност, но дали и умот и срцето ќе можат?
Датум: 19 дек 2014