Јануш Коржак | Кафе пауза

10 важни родителски совети од полскиот писател Јануш Корчак

Истакнатиот полски едукатор, автор за деца, доктор и активист за граѓански права, Јануш Корчак бил еден навистина неверојатен човек – херој кој три пати одбил да го спаси својот живот за доброто на другите.
Датум: 28 мар 2016