јавен превоз | Кафе пауза

Една богата европска земја воведува бесплатен јавен превоз

Замислете, живеете во една од најбогатите земји, а надлежните уште најавуваат дека се воведува и бесплатен јавен превоз низ целата држава - со трамваи, автобуси и возови, а вие само си помислувате, „Ах, колку е убав животот!“...

7 важни правила за однесување во јавен превоз кои Македонците најмногу сакаат да ги прекршуваат

Возењето со јавен превоз може да биде навистина неудобно искуство.

Лабрадор од Сиетл со сопствена автобуска карта

Сиетл е навистина напреден град, па можеби и не е толку чудно што едно куче е редовен корисник на една од автобуските линии.

27 причини зошто јавниот превоз е пекол на тркала за хипохондриците

Нивната потреба за чистота и страв од бактерии и вируси кои изобилуваат на малите и затворени места со голем број луѓе ги извлекуваат најголемите кошмари од нив...

Најубавите метро станици во светот

Додека голем број од урбаните граѓани се навикнати да поминуваат низ темни и валкани метро станици, малкумина ја имаат таа среќа да го чекаат својот превоз на места со одлична, креативна архитектура.
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

10 златни правила за возење во јавен превоз

Сите ги знаеме, но ретко ги почитуваме...