Како остатоците од храна да ги користите како ѓубриво?

Постојат повеќе начини како самите да направите органско ѓубриво дома, без разлика дали имате двор или живеете во стан.

Како да ги употребите тапите од вино?

Дали знаете дека тапите од вино не скапуваат? Освен тоа, тие се толку лесни и интересни по облик и текстура, па наредниот пат кога ќе пиете вино не мора да ги фрлате во корпа за ѓубре. Еве неколку идеи...