шизофренија | Кафе пауза

9 митови кои не ни дозволуваат да разбереме што навистина е шизофренијата

Ова нарушување е навистина „интересно“ но недоразбирањата за него уште повеќе им ги отежнуваат животите на луѓето кои страдаат од него.

Само генијалци и шизофреничари можат да одговорат точно на овие 3 прашања

Постојат одредени прашања што психолозите ги користат за да дознаат дали некој е генијалец или има проблеми со психата, или и двете.

Големо научно откритие ги открива можните причини за шизофренија

Во пионерско истражување, научниците ги откриле можните биолошки причини за шизофренија.
Датум: 29 јан 2016