Зошто треба да престанеме да чекаме некаков знак и да се обидеме да го создадеме самите?

Настаните кои се случајни се несомнено посебни, но постои нешто многу поубаво кога сами ги создаваме.

Не плашете се од одразот во огледалото, вие заслужувате да се сакате себеси

Живееме во свет кој постојано се обидува да нѐ убеди дека сме нешто помалку.

Отровни мисли кои ви ја трујат визијата за подобар живот

Свесно или не, луѓето тежнеат да се демотивираат дури и кога тоа е сосема спротивно на она кое сакаат да го постигнат.

Смелост, сочувство, хумор: Кој е вашиот бренд?

Каква е сликата која ја даваме за себе?

8 знаци кои покажуваат дека имате силен карактер

Луѓето со силен карактер не дозволуваат никој да ги смета за нешто помалку од тоа што се.

Опра Винфри: 10 едноставни правила за успех

Правила за успех во животот и кариерата од една од највлијателните жени во медиумите.

7 бисери на мудроста кои ќе ве водат кон подобар живот

Велат дека постарите знаат најдобро, а следниве мудри зборови, кои не за џабе со децении наназад се пренесуваат од колено на колено, го докажуваат токму тоа.

Ова е искористување на втората шанса: Учесник на Икс фактор ќе ве доведе до солзи

Џејк Квикенден е учесник на овогодишното издание на Икс фактор во Велика Британија. Неговиот прв избор е песната „All of Me“ од Џон Леџенд, која ја почнува добро, но малиот пресврт кој одлучува да го направи после првата строфа го разочарува жирито. Сепак...
Датум: 18 сеп 2014
, Автор:

26 животни лекции кои треба да ги научите до 26 години

Потсетувањето за она што сте го научиле досега, е важно колку и прифаќањето на следниот предизвик.