шаблон | Кафе пауза

Постојано ви се повторува некоја ситуација? Научете ја лекцијата еднаш засекогаш!

Кога некое однесување станува шаблон чие повторување предизвикува болни и мачни емоции кај вас, имајте на ум дека тоа е нешто што вообичаено се нарекува животна лекција!

Кого повеќе сакаш, мајка ти или татко ти?

Денешново општество се среќава со секаков вид стереотипизација за другоста. Сè она што потсетува на нешто друго веднаш треба да се етикетира според некој одреден шаблон.
Датум: 25 апр 2015

Трактор кој црта по песочни плажи

Шведската артистка Гунила Клингберг од обичен трактор направила интересна машина која црта по песочни плажи.

Направете сами: Украсна јака од мониста

Ви препорачуваме да си направите интересна јака од мониста, која можете да ја комбинирате со блузи и кошули за различни прилики.
Датум: 09 фев 2013
, Автор:

Неверојатна „улична“ уметност

Канаѓанецот Питер Гибсон познат како Roadsworth, од 2001 година започнал да црта по улиците на неговиот роден град Монтреал. Неговата првична замисла била да покрене иницијатива да се направат патеки за велосипеди...
Датум: 11 ное 2010
, Автор: