Црвена земја на чудата

Фотографот Шон Линч го претвора хималајскиот масив Анапурна во Непал, во вистинска црвена, магична земја на чудата. Неговите фотографии се повеќе бајковити, отколку реални.

Капки кои лебдат во воздух

Во американскиот оддел за енергија, научниците експериментирале со звучни бранови и фармацевтски раствори и создале растворливи капки кои лебдат во воздухот, помеѓу два звучника свртени еден кон друг.